Możliwość komentowania Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego. została wyłączona

Analiza efektów długookresowych polityki pieniężnej.

Antocyjany są przede wszystkim odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i podczas procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Produkty

2. Wypróbuj za darmo

3. Oferta specjalna

4. Odwiedź stronę

5. Sposoby na

Comments are closed.